Farm Machinery Show, Tractor Pull Louisville, KY-USA

LouisvilleIeder jaar in februari is Louisville in Kentucky gevuld met bezoekers aan de grootste landbouwbeurs van de MidWest, de National Farm Machinery Show. Drie avonden en de zaterdag worden gevuld met tractor pulling wedstrijden. Alleen de besten worden uitgenodigd. Dat belooft wederom een groots spektakel te worden waar Trekkerskieken al voor de 8e keer naar toe zal gaan.

 DEZE REIS IS VOLGEBOEKT - 26 JANUARI 2012

 

 

 

                    Midwest-louisville met

    

Farm machinery show met NL

 

tractoren d’n aerdvruter en

 

 

zeinstra new born deere!

                      Variant MidWest-Louisville met FMS: 9 februari t/m 20 februari 2012

                      Variant Farm Machinery Show: 14 februari t/m 20 februari 2012

                      Variant Farm Machinery Show+Arizona: 14 februari t/m 28 februari 2012

                           Variant MidWest-Louisville met FMS + Arizona: 9 februari t/m 28 februari 2012

clip_image003

 

 

 

Donderdag 9 februari:

vertrek vanaf Schiphol. We vliegen naar één van de grootste steden van Amerika; Chicago. Daarna gaan we door naar Racine waar we de volgende dag de CaseIH-New Holland fabriek bezoeken.

clip_image005

Vrijdag 10 februari:

bezoek fabriek Case International/New Holland (CNH)+ winkel. De MX en de T 8000 serie lopen hier haast om en om van de band. In de fabriek krijgen we een uitgebreide rondleiding over de assemblage van de tractoren en de transmissie afdeling. De productie capaciteit ligt op 35 tractoren per dag. Soms zijn er ook toekomstige eigenaren aanwezig. CNH biedt namelijk de mogelijkheid dat je als koper zelf kunt zien hoe jouw tractor in elkaar wordt gezet. Tijdens de excursie is er uitgebreid tijd om vragen te stellen. ’s Middags bezoeken we een Amerikaanse Boerenbont/Welkoop winkel en trekker dealers.clip_image007

Zaterdag 11 februari:

We brengen een uniek bezoek aan het Blackbourn Pulling team. Vader Terry en zoon Josh zijn full time bezig met het bouwen en rijden van pulling tractors. Ze onderhouden 4 tractoren Armed and Dangerous Excessive Force, Considered Armed and Dangerous (Light Super Stock) en Extremely Armed and Dangerous en Armed and Dangerous International Threat. (Super Stock) Deze laatste is voorzien van een 903 Cummins V8. Daarnaast bouwen ze motoren en onderdelen voor andere teams. clip_image009Het team is erg succesvol. Ze staan 1 en 2 in de Amerikaanse competitie. Terry was clip_image011in de jaren 90 te gast met zijn tractor Slow Ride in Ahoy en verleende vorig jaar assistentie tijdens het optreden van Controlled Chaos op de Beachpull in Putten. Thuis hebben ze zelf ondermeer een computer gestuurde freesbank.

clip_image013

Ook brengen we een bezoek aan Colberg Machine.

Hier worden ook complete pulling tractors gebouwd. Eigenaar Mark Colberg is zo druk dat hij zelf nog amper aan rijden toekomt met zijn bijzonder Propaan gestookte Minneapolis Moline tractor. Verder kan het bedrijf  video_logomicro blue coatings aanbrengen op lagers waardoor de wrijving enorm afneemt

Ook dit beloofd een zeer interessant bezoek te worden.

 

 

 

 

clip_image016clip_image017

Zondag 12 februari:

Jaren lang ’s Werelds hoogste toren, de Willis tower (voorheen Sears) van 412 meter. Je kunt er nu extra genieten op de 103de verdieping van het uitzicht door in een speciale glas box te gaan staan. Echt bijzonder.

clip_image019We drinken een biertje bij het HardRock Café in Chicago en maken een korte tour door de stad. Verder bezoeken we een groot trekker veiling terrein van de Mowry brothers

 
Maandag 13: Caterpillar dag 

clip_image021

clip_image025

clip_image023

We bezoeken de fabriek waar de 24M Motorgrader en de grote mijntrucks worden gebouwd. Dit is in de plaats Decatur.

Naast kleinere dumpers worden hier ook onderdelen gebouwd voor de gigantische 797 een 400 tons machine met 4000 pk aan boord komende uit een CAT V20 met een inhoud van 57 liter. Alles is degelijk bij CAT. Blik komt in hun woordenboek niet voor. Daarnaast een bezoek aan de CAT winkel met ondermeer miniaturen, kleding en caps.

 

clip_image029

clip_image027

Dinsdag 14 februari:

John Deere time: We krijgen een tour in ’s werelds modernste combine fabriek, die van Deere in Moline , verder bezoeken we de World HeadQuaters de showroom Pavillion en de grote souvenir winkel

Een volle dag met John Deere dat zeer de moeite waard is. Als alternatief kan er ook een bezoek worden gebracht aan Rush Specialties. Dit bedrijf is gespecialiseerd ik koppelingen voor de Amerikaanse sport klassen. Daarnaast hebben ze zelf een trekker met een dikke 42 liter V12. De eigenaren Donald en Darrin Rush zijn mooie vertellers.

 

 Louisville 2009 Broadband Arena panorama

Woensdag 15 en Donderdag 16 februari:

de Farm Machinery Show gaat beginnen. Dit is de grootste landbouw show van amerika met meer dan 10 ha onder dak. Ook zijn er lezingen bij te wonen. Daarnaast kunnen we de BroadBent Arena in waar de tractor-pulling machines staan opgesteld die ’s avonds rijden.

clip_image035clip_image031Op de perfect aangelegde 72 meter baan worden enorme snelheden bereikt, terwijl de "Ironman" sleepwagen ze toch voor de zandbult aan het eind van de baan stilzet. Dit is in Louisville echt uniek. Er willen zoveel tractoren rijden op deze wedstrijd dat er een strenge selectie is waarbij 60% afvalt. Juist omdat de baan zo goed en constant is wordt aan de overwinning een zeer hoge waarde toegekend. Liefhebbers van echte tractoren kunnen hier hun hart ophalen, er komen veel Super Farm, Pro- en Super Stocks aan de start. clip_image033Ze vullen 3/4 van de wedstrijden. Maar dit begint ’s avonds.

Je kunt ook kiezen om de wereldberoemde landbouwshow van Louisville te bezoeken (Amerikaanse Agro Vak), meer dan 10 ha show oppervlakte. Tijd om te relaxen of tractoren te beklimmen. Daarnaast kun je naar het rennerskwartier om de tractoren en teams te ontmoeten.

’s Avonds Pulling. Nieuw is dat er twee Nederlandse team onlangs het bericht hebben gekregen dat ze ook mee kunnen doen. Het zijn D’n Aerdvruter met de Alcohol gestookte Inter 1066 met 4 turbo’s en de John Deere 8530; Zeinstra New Born Deere. De beloofd extra spanning en sensatie.

Daarna kun je nog stappen in het uitgebreide nachtleven. Met ondermeer Hooters en rodeostieren.

clip_image037

clip_image039

 

clip_image041

 

 

 

 

 

 

 

Vrijdag 17 februari:

In de ochtend bezoeken we het team Binder Lite, de motorkappen specialist. Ze maken lichtgewicht motorkappen. Een aantal Europese teams behoren ook tot zijn klanten kring, waaronder Extreme Temptation en Rabbit G’n Mad (DK). Eigenaar Ted heeft jarenlange pulling ervaring, heeft daar vele foto’s en prachtige verhalen over.

Ook komen we bij Lucas Oil. Lucas Oil sponsort veel sporten zoals Dragrace, Football, Powerboats en ook Tractor Pulling. Ze zijn zelfs eigenaar van het P.P.L. (Pro Pulling League) pulling circuit. Een organisatie clip_image043vergelijkbaar als NTPA. Wij bezoeken hun grootste fabriek waar onder andere een Top Full dragracer staat opgesteld. ‘s Avonds: Tractor Pulling.

Zaterdag 18 februari:

Je kunt nog even de beurs over, winkelen in de stad of lekker uitslapen. Zowel ’s middags als ’s avonds zijn pulling wedstrijden met ondermeer de spectaculaire Light Super Stocks. De wedstrijden beginnen altijd met de introductie van de rijders en daarna wordt dezevideo_logo  videoclip van Lee Greenwood afgespeelt:

clip_image045

clip_image046

Zondag 19 februari:

Het Indy race circuit staat op het programma. Deze Race hoofdstad van de wereld met de Indy 500 Een race over 800 km heeft ook een prachtig museum met films en vele racewagens van winnaars, ondermeer van Arie Luyendijk die hem twee maal wist te winnen en nog steeds de snelste tijd heeft. Het is het circuit met de legendarische begin; “Gentlemen Start Your Engines” Ook maken we een rondtour over de beroemde “Brickyard”

En is er gelegenheid om de laatste souvenirs te kopen. Daarna gaan we richting het vliegveld.

Maandag 20 februari:

Diegenen die naar Nederland vliegen komen in de ochtend aan. Degenen die in Arizona aangekomen zijn hadden gisteren een zonnebril nodig tegen de schittering van de sneeuw, en vandaag tegen de zon. We rijden vandaag door het prachtige gebied Sedona naar de Grand Canyon. De Grand Canyon behoort tot Amerika’s beroemdste bestemmingen. We rijden verder over toeristische wegen en door mooie landschappen. We stoppen op meerdere plekken en kruisen de beroemde Route 66 die helemaal van Chicago komt.

IMG_1534  IMG_1566  IMG_5737

Dinsdag 21 februari:

We beginnen de dag aan de rand van de Grand Canyon. Dit is één van de wereldwonderen. De onstuimige Colorado rivier die ontspringt in de Rocky Mountains en naar de Grote Oceaan stroomt heeft hier in de loop van 10 duizenden jaren een indrukwekkend landschap achtergelaten. De rivier heeft een diepe geul van ruim 1,5 km gesleten. De geul is ruim 32 km breed. Er zijn prachtige vergezichten. De Grand Canyon behoort tot Amerika’s beroemdste bestemmingen.

IMG_5895

 

We stoppen op meerdere uitkijkpunten voordat we de woestijn in rijden.

De wegen zijn lang en recht. Met rode bergen om op uit te kijken. Het is fantastisch hier rond te rijden. We komen langs Painted Dessert, bergen die uit verstuivingslagen zijn opgebouwd. Je waant je hier 200 jaar terug in de tijd. De tijd waarin je je met paard en koets moest zien te redden. Dit is het land van John Wayne. Vele beroemde western films zijn in deze regio opgenomen. Vlakbij de staat Utah bevindt zich Monument Valley, een verzameling van bijzondere rotsformaties in een open landschap. We maken er foto’s, gaan naar de slaaphut van John Wayne en keren dan de auto weer om, terug naar de bewoonde wereld.

 

clip_image002  IMG_6163

Woensdag 22 februari: ‘s Ochtends rijden we verder naar het zuiden toe richting de Mexicaanse grens. We eten vanmiddag een hamburger. Je kunt kiezen voor de ‘hart-attack’ hamburger of de ‘lichtere’ varianten. Prettig geserveerd! Weeg je meer dan 150 kilo dan is je maaltijd gratis! Je wordt dan wel van te voren door een dokter onderzocht voordat je aan je 4-dubbele hamburger kunt beginnen!

Midden in de woestijn ligt de boerderij van Nederlander De Jong. Het is bijzonder interessant dit bedrijf te bekijken met 7.500 stuks melkvee en twee carrousels.

 IMG_6195  IMG_6186 IMG_6200 clip_image003[1]

Hier worden in 4 minuten zo’n 80 koeien gemolken. De akkers worden bevloeid vanuit irrigatie kanalen om er iets te laten groeien, ze drogen hier de mest als boxvulling en de koeien lopen er dag en nacht buiten. Er zijn mogelijkheden om in deze omgeving meerdere boerderijen te bezoeken.

‘s Avonds is er gelegenheid om te gaan eten in een western stadje en te stappen. De jongelui dragen hier een cowboyhoed, dito laarzen en een vrolijk western blouse.

Donderdag 23 februari: We gaan naar één van de grootste militaire vliegtuigen opslagterreinen: David Monthan Air Force base, waar zo’n 4700 vliegtuigen staan.

IMG_6250 IMG_6261

Het geeft een indruk hoeveel materiaal de Amerikanen hebben. We krijgen een aparte tour op dit militaire terrein. Bij het naastgelegen museum kun je vele unieke vliegtuigen bekijken, zoals die van John F. Kennedy en mr. Bond 007, en beklimmen.

In Tucson brengen we een bezoek aan een rasechte Rodeo. Met barrel races, calf catching, lasso werpen en natuurlijk wild horse rides en bull rides.

De show is zeer goed en in hoog tempo worden de klassen afgewerkt.

IMG_6334  IMG_6378   IMG_6480

 

Vrijdag 24 februari: We toeren naar Nevada door enorme uitgestrekte prairies. Ook zien we hier talrijke Joshua Trees (zoals het album van de Rockband U2) die het gebied niet echt geschikt maakt voor landbouw. Onderweg stoppen we bij kleine western dorpjes.

IMG_1715  IMG_1711

 

Op de grens tussen de staten Arizona en Nevada ligt de Hoover Dam. Deze dam is in de Colorado rivier gebouwd om zijn onstuimigheid terug te dringen. We krijgen een tour door de dam en komen ondermeer bij de generatoren die energie uit waterkracht halen. Daarna door naar Las Vegas waar we aan het einde van de middag aankomen.

Zaterdag 25 en Zondag 26 feb.: Deze gokstad is door de jaren heen uitgegroeid tot één groot symbool van de rijkdom van Amerika. Met prachtige gok paleizen waarin allerlei gratis shows te zien zijn. Zoals het Ceasars met ongekende Romeinse pracht, Piramide, Monte Carlo, Paris en Venetia waar je zelfs door het hotel kunt gondel varen. video_logoDeze film geeft alvast een indruk:

 

 

clip_image005[1] IMG_1753

Of het dure hotel Bellagio met 3900 kamers wat 1,6 miljard dollar heeft gekost. Zijn indrukwekkende fontein is een attractie op zich. De stralen spuiten 140 meter hoog. 4500 lampen en 1200 jets die allen door computers worden bestuurd zorgen voor een indrukwekkend schouwspel.

   video_logo    Hierbij een voorproefje 1-2:

     Voorproefje 2-2:

 

 

Je kunt er veel geld uitgeven, maar ook heel veel zien en beleven zonder je beurs te trekken. Overdag en ’s avonds zijn er vele shows van grote wereldsterren. Verder kun je ook van kermisattracties genieten zoals een schietstoel, achtbaan en zweefmolen.video_logo Maar dan op… 300 meter hoogte.

 

We slapen 2 nachten in een hotel aan de beroemde Strip van Las Vegas en bezoeken ondermeer de hoogste toren die je een goed uitzicht geeft over de stad. Ook gaan we naar het oude Las Vegas met de beroemde Fremont street. Deze straat heeft boven zich een heel groot videoscherm van wel 200 meter lang. Daaronder zijn tal van attracties.

IMG_1756  IMG_1764IMG_6645 

Maandag 27 februari: Terugreis

Dinsdag 28 februari: Aankomst in NL 

Reisvarianten

MidWest-Louisville met FMS+pull: de reissom is € 1985,=.  9 t/m 20 feb. reisperiode 12 dagen.

Louisville met Farm Machinery Show+ pull : de reissom is € 1285,=.  14 t/m 20 feb. reisperiode 7 dagen. (=VOL)

MidWest-Louisville met FMS+ pull + Arizona: de reissom is € 3285,=.  9 t/m 28 feb. reisperiode 20 dagen.

Louisville met Farm Machinery Show+ pull + Arizona : de reissom is € 2595,=.   14 t/m 28  feb. reisperiode 15 dagen.

 

Dit is inclusief vlucht, busvervoer, overnachting ( oa. 4 nachten in een goed hotel met bar in de stad Louisville), entreetickets, excursies, Nederlandstalige reisbegeleiding. Exclusief; reis- en/of annuleringsverzekering en persoonlijke uitgaven zoals eten en drinken. Gezien de sterk wisselende dollarkoers kan het nodig zijn om de reissom aan te passen. Reisprogramma en reissom onder voorbehoud. Individuele verlenging is mogelijk in overleg.

Reisverslag

Tijdens de reis wordt er een reisverslag geschreven en diverse foto’s geplaatst. Vertel dit aan je familie, vrienden en collega’s. Dan kunnen ze (bijna) dagelijks volgen wat jij beleeft! Kijk op www.trekkerskieken.nl voor alle reisverslagen. Want Trekkerskieken organiseerde in 2011 al weer voor de 30ste keer een reis naar

de United States of America! Bekijk de foto’s van 2010 met deze link.

Contact voor meer info

Heb je interesse om mee te gaan of om op de hoogte gehouden te worden van deze reis, meld je dan nu vast aan! Bel met Dick Meijer: 0571-270415 06-20608032, of mail naar Dit e-mailadres is beveiligd tegen spambots, u heeft JavaScript nodig om het te kunnen bekijken .

 

Trekkerskieken.nl

Reizen & trips voor tractorfans!

Dick & Anne-Marie Meijer

Zonnenbergstraat 10

7384 DM WILP

(T) 0571-270415

(M) 06-20608032

(E) Dit e-mailadres is beveiligd tegen spambots, u heeft JavaScript nodig om het te kunnen bekijken

(W) www.trekkerskieken.nl Kijk ook eens op www.tractor-shop.nl