image Roadless 100 & County 90

Working Days Engeland

busreis wo 18 t/m ma 23 september 2019

In 2019 organiseert Trekkerskieken.nl speciaal voor mensen met ‘Blauw Bloed’ een reis naar de Ford Working Days in Engeland. Een evenement totaal gewijd aan het 100-jarige bestaan van de Roadless en het 90-jarige bestaan van de County. We gaan op woensdagavond met de nachtboot naar Engeland, bezoeken twee bijzondere tractor collecties met samen meer dan 350 tractoren, bezoeken een volle dag het Roadless & County festival en eindigen de reis met een bezoek aan Londen, waar we het Science Museum bezoeken. Vervolgens rijden we richting kust om de volgende dag met de dagboot terug te keren in Nederland.

image

Woensdag 18 september - heenreis per nachtboot

We vertrekken met de nachtboot van Hoek van Holland naar Harwich. Op de boot kunnen we het glas heffen op een super blauwe reis, want er wachten een paar interessante dagen op ons.clip_image002

Donderdag 19 september: collectie met 200 tractoren

Nadat we de boot hebben verlaten, gaan we onderweg ontbijten om vervolgens bij een bijzondere verzamelaar met meer dan 200 tractoren onze opwachting te maken. Hij heeft één van de grootste verzamelingen oldtimer tractoren van Engeland. We zien er overigens ook militaire voertuigen, een aantal steam engines, waarvan er 1 voor ons op stoom gebracht zal worden en (voor de dames) is er een expositie met damesmode vanaf 100 jaar geleden tot nu. Het museum ligt op het terrein van een voormalig vliegveld. We maken een tour over deze USA Airbase en zien we een museum dat gewijd is aan de Tweede Wereldoorlog. In de loop van de middag rijden we naar ons hotel in Coventry en gaan onderweg eten op een leuke locatie.

clip_image004

Vrijdag 20 september - Museum met 150 tractoren, o.a. een zeldzame Fordson uit 1918

Op vrijdag bezoeken we een museum clip_image010die de sfeer van weleer ademt. Er is een oude kruidenier, een snoepwinkeltje uit grootmoeders tijd, een broquante winkel met Engels ‘antiek’ dus ook voor de dames is er genoeg te zien. Maar wij komen natuurlijk voor de tractor collectie met meer dan 150 verschillende tractoren, waaronder een zeldzame Fordson uit 1918. We gaan een hapje eten in Birmingham.

clip_image012Zaterdag 21 september - Roadless 100 en county 90 Evenement in Lilbourne

‘Blue Force – Friends of Fordson, Ford, New Holland & Derivatives’ is een onafhankelijke clip_image008tractor club in Engeland, die gewijd is aan het behoud van een machinelijn die een erg belangrijk onderdeel vormt van ’s werelds landbouw erfgoed. Blue Force beslaat een tractorfamilie die in 1917 voor het eerst geïntroduceerd is en bijna 100 jaar later verder gaat onder het wereldwijd vermaarde merk New Holland. De Blue Force Club organiseert dit evenement, waarbij we vooral veel Roadless en County tractoren aan het werk zullen zien. We hopen op goed weer. En vieren vandaag het 100 jarige bestaan van de Roadless tractoren en het 90 jarige bestaan van de County’s.

Zondag 22 september - bezoek Science Museum en evt Harrods en Buckingham Pallace

clip_image014Vandaag rijden we van Coventry naar Londen om daar het Science Museum te bezoeken. Een super interessant museum waar we onze ogen de kost geven. Naast vliegtuigen, locomotieven en andere steam engines zien we hier nog veel meer ‘rollend materieel’. We zullen er tijd tekort hebben. Het Science Museum ligt vlakbij Buckingham Pallace en het bekende Engelse winkelwarenhuis Harrods. Dus een deel van de groep kan ook even een ander uitstapje maken, onder begeleiding van Anne-Marie. Een super leuke afsluiter van deze reis! We eten een 2-gangen diner en rijden dan richting de boot voor de laatste overnachting in een gezellig hotel.

Maandag: terugvaart met dagboot

De meeste mensen willen het liefst met de dagboot terug. Zeker ook omdat we hier altijd een gezellige dag van maken. We praten nog na met elkaar over de indrukken van de afgelopen dagen en clip_image018nemen regelmatig buiten een kijkje op het dek. Om acht uur ’s avonds zijn de laatsten weer terug bij de opstapplaats.

Reissom: € 845,=.

De reissom is inclusief vervoer vanaf diverse opstapplaatsen, bootovertocht heen en terug, 1 bootovernachting op basis van een 2-persoonshut (met stapelbedden), 4 hotelovernachtingen met ontbijt op basis van 2 persoonskamer (2 single bedden), entrees van excursies en Nederlandstalige ervaren reisleider (Anne-Marie Koetsruiter). Inclusief ontbijt, lunch en diner op dag 2,3 en 5 en diner op de evenementendag. Exclusief: diner op de boot op de heenreis, lunch op de evenementendag en het snelweg diner tijdens de terugreis op de 6de dag. Exclusief reis- en annuleringsverzekering.

Opstapplaatsen

De opstapplaatsen worden vastgesteld naar aanleiding van de aanmeldingen. Dit zijn waarschijnlijk de opstapplaatsen: Zwolle, Apeldoorn, De Meern en Hoek van Holland. Met al deze plaatsen hebben we goede ervaringen.

REISSOM BUTTON

  Indicatie reissom zes daagse Busreis: € 845,=.

  Inclusief:

 • Vervoer per touringcar vanaf diverse opstapplaatsen in Nederland
 • 4 Hotel overnachtingen op basis van 2-persoonskamer (2 single bedden) incl. ontbijt
 • Heen en terugreis per boot, waarvan 1 bootovernachting op basis van een 2-persoonshut (met stapelbedden)
 • Diverse versnaperingen in de bus
 • Lunch en 2-gangen diner op de twee reisdagen
 • 1 diner tijdens de dag van het evenement ( incl. 1x fris, bier of wijn)
 • Alle excursies en entreegelden
 • Nederlandstalige reisleiding door Anne-Marie Koetsruiter

  Exclusief:

 • Overige persoonlijke uitgaven en consumpties

Interesse button

  U kunt zich als geïnteresseerde voor deze reis opgeven door:
 • Een e-mail te sturen aan: Dit e-mailadres is beveiligd tegen spambots, u heeft JavaScript nodig om het te kunnen bekijken
 • Ons te bellen op maandag t/m vrijdag tussen 08:00 – 16:30 uur – woensdags gesloten : 0571 – 270415
  Wij noteren u vrijblijvend als belangstellende en houden u op de hoogte van belangrijke ontwikkelingen.

 

Button aanmelden

Je kunt je opgeven voor deze reis door een e-mail te sturen aan Dit e-mailadres is beveiligd tegen spambots, u heeft JavaScript nodig om het te kunnen bekijken , via de website www.trekkerskieken.nl of bel tijdens kantooruren met
0571-270415. Na ontvangst van je betaling is je deelname definitief en ontvang je hiervan een bevestiging.
Twee weken voor vertrek informeren wij je over de opstapplaatsen en vertrektijden.

 

Klik hier om een opgaveformulier te downloaden!

 

Heb je nog vragen over het Reis programma?

Neem dan contact op met: Trekkerskieken.nl Tel 0571-270415 of mail naar: Dit e-mailadres is beveiligd tegen spambots, u heeft JavaScript nodig om het te kunnen bekijken

De reis is onder voorbehoud van wijzigingen. De algemene voorwaarden van Trekkerskieken.nl zijn van toepassing

 

Trekkerskieken.nl

       Reizen voor tractorfans!

 

Deze reis wordt georganiseerd door Trekkerskieken.nl. Zonnenbergstraat 10 - 7384 DM Wilp - www.trekkerskieken.nl.
Bel voor meer informatie Anne-Marie Koetsruiter - tel: 06-1195 5999